Huizen en hun geschiedenis

Mooi groen

Vandaag is de internationale dag voor de mensenrechten.
“Aan de grenzen van Europa worden mensen in nood tegengehouden, opgejaagd, terug de zee op gestuurd of met harde hand teruggeduwd uit grondgebied van de EU. Mensen die het recht hebben om in Europa asiel aan te vragen en de beslissing af te wachten, maar nu hun rechten geschonden zien worden.

Gruwelijk. Maar tegenover deze beelden van vluchtende mensen in het holst van de nacht, staan groene lampjes in de vensterbanken van huizen bij de Poolse grens. Want Poolse mensen geven in grensgebieden met een groen licht het signaal af dat migranten daar terecht kunnen in geval van nood”.

Eline van DeGoedeZaak roept ons met bovenstaande tekst op solidariteit te betuigen met de mensenrechten door een groen lichtje in je vensterbank te branden.

Na een hectische dag op de dijk met een overbelaste loodgieter met een stervende schoonmoeder, een positief gestemde maar toch oh zo bezorgde vader-schilder met een zieke zoon en honderd andere dingen, racen het andere Damesmeisje en ik nog even naar onze geliefde Oprommer om in de kringloopwinkel een groen lichtje te bemachtigen. Bij gebrek aan anders wordt het een hele kerstboom.
Dag voor de mensenrechten. Elke dag is een mensenrechtendag.

Geef een reactie