Mondkapje van de dag

 

Vandaag 3 jaar geleden werd Tashi geboren. Dochtertje van Roosje, een jonge lapjeskat, die niet wist wat ze met haar eerstgeborenen aan moest. Haar zusje Kayla had een paar dagen eerder een nest geworpen, en die was meteen vanaf de eerste minuut een volleerde moeder. Maar Roosje maakte haar onhandigheid goed door haar lieve uitstraling en aanhankelijkheid.

Vanaf de geboorte van Tashi wandelde ik elke twee dagen naar de boerderij, waar ik ongelimiteerd in de stallen mocht kijken. Wat een vreugde om te weten dat je op weg bent naar je nieuwe kat. maar er gebeurde vervelende zaken. Roosje was twee dagen zoek, haar nest jongen was bang en verstopte zich achter een houten plank. Een van de jongen redde het niet., ik begon me zorgen te maken. Toen kwam het telefoontje, mensen wilden gaan kiezen, maar de eerste keuze was aan mij beloofd. Er moest een knoop doorgehakt.

Op weg naar de boerderij wist ik nog steeds niet wie het zou worden. Een sterk poesje uit het nest van Kayla, of dat kleine bangertje van de lapjesmoeder? Toen ik het terrein opliep, stond Roosje me op te wachten. Opgewonden liep ze voor me uit naar haar nest. OK, zei ik, jij krijgt je zin. En zo kwam Tashi bij ons wonen. Een klein, afstandelijk poesje, dat zich heel moeilijk laat veroveren. Maar het gaat lukken. Met heel veel liefde, kattenkruid en voorzichtige kusjes.

Geef een reactie