Mondkapje van de dag

Nooit meer ‘Shell’, nooit meer fossiele brandstof boren. Nooit meer wegwerpplastic. Niets meer verspillen. Nooit meer plastic deeltjes in de oceaan. Geen vissen met plastic binnenkanten. Geen stikkende egeltjes met coffee to go bekers over hun kopjes. Nooit meer in netten verstrikte dolfijnen tonijnen zeeschildpadden. Niet meer vliegen. Hooguit een knipkaart. Of een kilometerlimiet voor de vieze dieselbak.
Nooit meer terug naar de oude versie van de ‘wet dieren’ die de PvdD dinsdag ingrijpend wist te wijzigen. Nooit meer afgeknipte biggenstaartjes, nooit meer babyeendjes zonder water tot het moment door ze door water geëlektrocuteerd worden.
Nooit meer angst voor alle bioindustrie dieren. Voor door bosbranden opgejaagde dieren. Nooit meer angst voor alle wezens. Nooit meer angst voor jou en mij.

Geef een reactie