What’s cooking?

Wat gebeurt daar, aan de zuidgrens van Rusland, in de buurt van de Oekraïne? Daar worden niet alleen maar, schijnbaar vreedzaam, boompjes gepland. En wat vindt daar in dat strafkamp plaats, waar een dapper mens de hongerdood dreigt te sterven?
En wat woekert daar, in de warme vochtigheid van India? Een nieuwe virusvariant, ontsnapt aan onze controle?
Wat woekert er in Nederland, Dat fotografen zonder reden ernstig belaagd worden? Welk vuurtje staat zo hoog dat de kikkers uit de pan springen, terwijl anderen juist in slaap gesust, gerustgesteld verder slapen?

What’s cooking? Dat dacht ik ook gisteren, bij de versoepelingen qua Corona. Best fijn, hoor. weer op een terrasje mogen zitten. Maar waar komt deze move vandaan?
Wat bouwt zich op in de gezinnen die getroffen werden door de Toeslagenaffaire? Een ‘trotse armoede’ cultuur van isolement en geslotenheid. Wij moeten ons schamen. We zijn toch al zwart, bruin, geel, in ieder geval niet-wit.
We moeten ons schamen. Nee. Wij moeten ons schamen.
What’s cooking op de langere termijn? En waarmee krijgen onze kinderen te maken?
Met die vraag kan ik wakker liggen.

Wat er bij mij aan t koken is, na een lange dag persoonlijk en inter-generationeel trauma & maatschappelijke onrechtvaardigheid ? Wat denk je?
Een soepje. Een Marokkaanse bonen en linzen soep met verse kruiden en harissa. Om de botten te verwarmen en het hart hoop te geven. Voor De Damesmeisjes. Het komende weekend is hun maandelijkse retreat in de Knaus.
Ter voorbereiding van de eerste expo sinds lange tijd. Wat daar allemaal aan t sudderen en stoven is..? Houd het in de gaten!
Something special is cooking!!!

Geef een reactie