Even weg

Lieve kattenvriend, nou moet ik je toch wat zeggen, vandaag. Dat gerommel met die kat van jou, die kat die helemaal jouw kat niet is, is best vertederend. Je zorgt voor de juiste zakjes met eten. Je zorgt dat de andere kat, Tashi, niet bij dat eten kan en in de huiskamer wordt opgesloten. Je zorgt dat het bakje water altijd vers is, als het mannetje zin heeft om te drinken. Je zorgt dat de kat, die kat die helemaal jouw kat niet is, elke avond rustig op jouw schoot kan liggen. Af en toe een aaitje, af en toe een praatje tegen elkaar, zó lang dat je benen er bijna trombose van krijgen.
De Neus, die kat die helemaal jouw kat niet is, kan zijn geluk niet op. Als ie even naar buiten loopt zie je hem denken: hoe kom ik weer binnen, zo goed heb ik het nog nooit gehad. Dáár, bij die nonchalante, doch heel serieuze man hoor ik thuis.
Ik kom er niet aan te pas, ondanks alle kattenliefde. Kan me niks schelen. Ik ga over een paar dagen naar Marie. Weliswaar een hond, maar dan wel de beste der besten.

Geef een reactie