Astra Zenica

Terwijl in Amsterdam de ambulance voorrijdt, kruipt hier in Blije langzaam een pittige hoofdpijn mijn lichaam in. Hartepijn om ontheemde vriendin, denk ik eerst. Maar als ik in de nacht steeds wakker schiet uit steeds dezelfde, onverklaarbare en niet na te vertellen koortsdroom, dringt zich een andere gedachte op. Het lijkt wel alsof ik griep heb. Of misschien zelfs corona?
Gelukkig heb ik een zelftestpakketje gekocht. Meteen uitgeprobeerd, peace of cake, uitslag negatief.
In de loop van de dag trekt de hoofdpijn langzaam weg. En hoor ik via verschillende kanten dat meer mensen dezelfde klachten hebben na de eerste AZ-prik. Fikse hoofdpijn, griepaanval, het is vervelend, maar de zekerheid gevaccineerd te zijn weegt voor mij zwaarder.
Het zal me benieuwen. Het andere Damesmeisje kreeg vandaag haar prik. En de lieve vriendin in Bolsward krijgt hem morgen. Hoe zal het hen vergaan? Astra Zenica, ook weer zoiets waar we het een tijd geleden nooit over hadden.

Geef een reactie