De menselijke maat

Terwijl ik een kaarsje brand voor de geliefde van het andere Damesmeisje, en de Gewone Jongen op jaarlijkse medische controle is, komt er een mailtje binnen:

Geweldig nieuws: Jacob en Tina mogen blijven! Vandaag kregen moeder en zoon te horen dat zij een verblijfsvergunning krijgen. Net zoals iedereen zijn wij intens blij dat de IND de enige juiste beslissing heeft genomen: #jacobblijfthier!

Dit was niet mogelijk geweest zonder jullie hartverwarmende steun. We maakten het nog nooit mee, zoveel handtekeningen -meer dan 165.000- in zo’n korte tijd! Samen stuurden we een ongelofelijk sterk signaal de wereld in: menselijkheid moet altijd zegevieren. En het heeft succes gehad: Deze overwinning is aan jullie te danken, samen hebben we de druk opgevoerd!

Dit is wat een burgercampagne moet zijn. Hulde aan Manon, Hente, Kees, Jolanda en al die andere mensen om Jacob en Tina heen die lieten zien wat je kunt bereiken met een warm hart en je ‘hele best doen!’ En ook het geweldige werk van advocaat Wil Eikelboom mag niet onvermeld blijven. Wij genieten intens van de energie die jullie allemaal gestoken hebben in deze campagne. Dit maakt het werk van en bij DeGoedeZaak de moeite waard!

Jacob en Tina zijn niet de enigen die dreigden te worden uitgezet: nog een kleine groep bevindt zich in een soortgelijke situatie. Voor hen is een oplossing nog niet in in zicht. Ook zij hebben geen enkele binding met dat land, maar dreigen er toch naar uitgezet te worden. We mogen deze groep ondanks het goede nieuws van vandaag niet vergeten! Deze campagne blijft daarom voorlopig lopen en we houden je op de hoogte van vervolgstappen die we gaan zetten.

Dit land heeft een menselijk gezicht, en dat zijn jullie.”

Terwijl goede en minder goede berichten uit Amsterdam elkaar opvolgen, blijkt De Gewone Jongen kerngezond op zijn natriumgehalte na. En is de menselijke maat in Nederland weer heel even terug.

Geef een reactie