The oak sapling

“The guest is inside you, and also inside me,
You know the sprout is hidden inside the seed.
We are still struggling,: non of us has gone far.
Let your arrogance go, and look around inside…
(….)
Kabir: ‘the Guest’
 
We zijn in Ierland en schrijven & praten naar aanleiding van enkele citaten uit “ Guidance for life on earth’. Over leven in afwachting. Over innerlijke kracht.. Een gedeelde ervaring op deze zondagochtend. ‘Waiting is a underestimated trauma’, vertelt de psychotherapeut die de cursus leidt. Wat zijn de lange termijneffecten van te lang alleen zijn, zoals velen van de deelnemers hier, levend op het platteland, alleen en ver verwijderd van geliefden.
Een grijze dame gezeten onder een prachtig schilderij vertelt hoe de groei van een eikenboom zaailing haar dit jaar geholpen heeft. Kijkend naar zijn langzame ontluiken en besluit om een bocht te maken in zijn stammetje. “Waiting, slowdown in a receiving way” zegt ze met zachte stem.
Wat een wijsheid, wat een levenskunst Vanuit keukens vol kookgereedschap en woonkamers met sofa’s en boekenkasten…
In gedachten zie ik hem staan, dat kleine dappere eikenboompje, wuivend in de wind, zijn stammetje in een lichte bocht.
Ik zou je willen omhelzen.

Geef een reactie