VERSTOORDE VERLANGENS

VERSTOORDE VERLANGENS   

Op de radio schrijfster Corine Koole, die wekelijks verslag doet over de gevolgen van corona voor relaties. Het zit zo:

De vaste partners hebben het moeilijk, want ze zitten de hele dag op elkaars lip. Als het goed gaat, dan scharniert de liefde, het samenleven gaat open en dicht. Maar als je nooit meer weg kan van elkaar, als je gedwongen in de keuken studeert, eet en samenleeft, tja, dan…

Vriendenrelaties mógen juist niet meer bij elkaar, ze móeten afstand houden. En goed onderhoud is bij vriendschappen altijd nodig. Wat als je dat niet meer kan verrichten, dat onderhoud?

En dan de singles. Die kunnen elkaar niet meer ontmoeten. Sommigen zien het daardoor niet meer zitten en willen van het dak springen.

Gaat er ook nog iets goed, verzucht de interviewster.

Gelukkig wel. Er was een vrouw, die ontmoette een man via Tinder en toen kwam corona. Min of meer noodgedwongen kwamen ze bij elkaar terecht in één huis. Het was niet eens een man waar ze in niet corona-tijd mee door was gegaan. Laat het nou een hele leuke man zijn. Kregen ze me daar hele verdiepende gesprekken die anders nooit hadden plaatsgevonden.

Maar één positief geval is géén positief geval. De columniste vindt dat we ons veel te druk maken over 1 trombosegeval op de 100.000. We moeten onze aandacht veel meer richten op al die problematische relaties, dat is veel belangrijker.

Voor ons raam, in de lindeboom, zitten twee houtduiven gezellig naast elkaar te kroelen. Geen verlangen verstoord, geen vaccin om je druk over te maken, gewoon aanwezig zijn, zachtjes heen en weer waaiend op een hoge tak in de wind.

Geef een reactie