Kansberekening

De dochter is de Spaanse grens over en in een andere wereld aangeland. Een wereld met terrassen en buiten eten. De kans van slagen lag behoorlijk hoog gezien hun motivatie en doorzettingsvermogen.

De kans op gezondheid ligt behoorlijk veel hoger wanneer je beter geschoold bent. Zo niet dan sterf je gemiddeld 6 jaar eerder en daaraan voorafgaand leef je ongezond, ben je te dik en verslaafd aan t een of ander. Althans: je hebt ruime kans daarop.

De linkse oppositiepartij van de Inuiten op Groenland heeft de verkiezingen gewonnen en daarmee is het destructieve effect van de dreigende mijnbouw afgewend. Die kans werd klein ingeschat maar t is gelukt.

Khadija Arib moet weg en dat betreur ik. Ze kreeg maar weinig stemmen, helaas.

Ursula von der Leyen krijgt geen stoel van Erdogan. En geen man is zo ‘galant’ om dit incident wat minder pijnlijk te maken. Ego’s. Het risico op vergelding lag vrij hoog na haar kritiek op het opzeggen van het verdrag van Istanbul over vrouwenrechten door de dictator.

De Gewone Jongen uit Friesland is geprikt en morgen mag De Geliefde met de bovenarm bloot.

Wat zijn de kansen op bijwerking van t ene vaccin ten opzichte van t andere? 1 op de 100.000 in t slechtste geval?

Zondag gaat er toch weer een wattenstaafje diep in de Geliefde neus. Als veiligheidsmaatregel voor de ingreep dinsdag in het AMC: opnieuw dotteren maar nu met een boortje in een kransslagader. De kans op verbetering van zijn benauwdheidsklachten? Onbekend. Risico op ernstige complicaties: 1 op de 200..

Voor mij ligt dat niet zo, zegt De Geliefde, ik ben gezond.

 

Gelukkig maar dat kansberekening niet voor jou geldt, zeg ik. Toch maar een schietgebedje doen….

 

De kans dat je zo een parkiet tegen komt in een Amsterdamse tuin? Vrij groot…

Geef een reactie