Bevrijding

De jarige Geliefde regelt zijn mooiste cadeautje zelf. Namelijk een prik in de bovenarm met het gewenste Pfizer vaccin.. De Randstedelijke tam-tam verspreidt het bericht dat de jaargang 1948 zich melden kan voor een afspraak kennelijk een beetje fluisterend.. Maar De Geliefde zou zijn aard verloochenen als hij t niet opgepikt had. Een afspraak dus, en volgende week al.

Daar kan geen ander cadeau tegen op. Zeker niet mijn ‘een uur eerder opstaan, de hond uitlaten, eten geven, mijn rustgevende activiteiten op het kussentje doen en hem dan een kopje koffie plus brengen’ cadeautje. Verstoord komt ie voortijdig uit bed om zelf koffie te maken. Controle is een dingetje.

Het ‘goede cadeau nieuws’ verspreidt zich razendsnel. De lieve vriendin kan nu eerder naar haar geliefde in de VS. De geliefde van het andere Damesmeisje, ook wel De Gewone Jongen genoemd kan ook al heel binnenkort een afspraak maken. Een aantal mensen haalt opgelucht adem.

Mijn mooiste cadeau van de dag is een rondje VP. Geen 60% gerend maar 90. Onverstandig? Net zo onverstandig misschien als het grote bord heerlijk eten dat ik vanavond bij de lieve vrienden in het Hoge Noord-Westen verorber, gezien vanuit het perspectief van de al knellende broekband. Maar net zo van genoten als mijn loopje vanmorgen!

Een bevrijding!

Geef een antwoord