Dark Donkey en de Smerige Smoren Swalmen

Aan het einde van deze dag gaan we, met 21 kilometer in de benen, op stok in het ‘Hen Hoes’’. Een tot B&B verbouwd winkelpand. Maar niet nadat we gedanst hebben op ABBA en Patti Smith.

In Swalmen waren we eerder. Om precies te zijn 23 jaar geleden. We vierden De Geliefde’s 50 ste verjaardag in een stijlvol hotel aan een zandpad, althans in mijn herinnering. Aan het eind van de middag arriveerden onze vrienden. Er werd muziek gemaakt, gezongen (door dit Damesmeisje), voordrachten gehouden, gelachen, gedineerd en uiteindelijk de nacht in gedanst. Kinderen renden door de gangen en verstopten zich in de vele slaapkamers. Ouders renden op hun beurt achter peuters aan. Een onvergetelijk feest.

Onderweg vandaag halen we herinneringen op. En springen we vooruit in de tijd. Hoe het leven er ver na onze tijd uit zal zien. Drie geleerde dames geven hun impressies,

En dan, geïnspireerd door een in paars trainingspak gestoken fietser met een stapel vlaaien aan zijn stuur, komt een andere kant van de familie boven. Gedreven door honger zouden we de fietser graag van de vlaaien beroven. Niet gedaan, uiteraard. Maar het leidt wel tot duistere fantasieën. Een bende wordt opgericht.

Zo zitten Dark Donkey en de Smerige Smoren vanavond gezellig in het Hen Hoes en dansen de avond in.

Geef een reactie