I’M GROWING OLD

Twee Meter Sessies van Jan Douwe Kroeske, Top of the Pops.

Gelukkig is er één muziekprogramma dat niet stopt en onverwoestbaar doorgaat: Later…with Jools Holland, laat op de avond te vinden op BBC2.

De flamboyante presentator/pianist/bandleider heeft een neus voor vernieuwende muziek en opvallende artiesten. Menig muzikant is doorgebroken dankzij een eerste optreden bij Later. Nu, door corona, pakt Jools het anders aan. Hij nodigt een aansprekende muzikale gast uit in zijn huis. Die toont een aantal favoriete clips. Aan het einde volgt een eigen optreden.

Dit keer is de gast Sir Tom Jones. It’s not unusual, What’s now pussycat, Green green grass of home. Hij vertelt over zijn succesvolle carriere, over het geluk een gouden stem te hebben, over het overlijden van zijn vrouw in 2016, over zijn nieuwe cd.

‘Songs take on a different meaning from experiences you’ve had in life. So, after living 80 years I thought: Let’s do an album with songs I’ve collected over the years but songs that mean more to me now than before.’

Jones hoorde een van de nummers voor het eerst in de zeventiger jaren. ‘I thought: Well I’m only in my thirties, maybe I should hold it until I’m in my eighties, if I ever get there. Well, here I am.’

Hij veranderde de tekst in een ontroerend breekbare ode aan zijn vrouw. En eigenlijk aan een heel mensenleven.

Allemaal kijken:

https://youtu.be/9DMJCuTVM5w

Geef een reactie