Het mysterie van het defecte kookplaatje en het Eikenplein

Amsterdam, 3 maart
De dag begint met een mysterie en eindigt met een lange wandeling en een bijzondere plek.

De lieve duurzame dochter doet een online assessment voor een traineeship bij de bekende duurzame energieleverancier. Als we daarnaast over andere zaken appen vraagt ze verbaasd: “Was je op een retreat? Ik dacht dat je met het defecte kookplaatje op reis was, dat appte J”. De echte naam van De geliefde, die wel vaker vreemde teksten uit zijn mobiel tevoorschijn weet te toveren.

Over De Geliefde gesproken. Aan het einde van de werkdag heb ik een date met de lieve oudste dochter. We zullen elkaar ergens mid-way ontmoeten, ik loop met de hond de gracht af en de Amstel op. Met een gluhwein in de hand zwerven we door de mistige stad. De woonkamers stralen ons tegemoet in de vallende nacht en we gluren dat het een lust is. Op de Transvaalkade slaan we af en volgen het voetpad naar de Middenweg. Hier liggen veel voetstappen. Van De Geliefde en van mij. Onze oude werkomgeving. We lopen door een bekende straat en staan toch nog onverwachts op het pleintje. Een groepje jonge vrouwen doet een work-out voor de ingang van een markant oud schoolgebouw. Daar sta ik dan, 40 jaar na dato. Oog in oog met een ver verleden en een grote verliefdheid. De Psychotheek op het Eikenplein.

Over gebouwen gesproken en hun historie. Het andere Damesmeisje schreef er al over. En het grappige is dat ik hier niet alleen De Geliefde ontmoette, maar ook haar!

Geef een reactie