Samen

Vandaag ben ik kind aan huis op allerlei plekken in de wereld. Ik bevind me in een Californische leefruimte, de opkomende zon zet de kamer in een prachtig rood licht. Kunstobjecten in de vele ramen tegen de kleurende lucht. Ik ben in een Duits aandoende klassiek ingerichte slaapkamer, het bed prettig opgemaakt met een berg zacht dons. Ik ben bij mijn lieve vrienden wat verderop in deze stad, aan een kade. De laagstaande, ondergaande zon vlamt in de haren van oude bekenden in hun huizen aan de kust. Vlakbij waar ik vandaag met de lieve vriendin uit de Jordaan liep, samen in gesprek over moeders en dochters. De meest basale maar ook veel gelaagde vorm van menselijke verhouding.

Thuis bij de geliefde ‘teacher’, in haar sfeervolle kamer ergens in Wisconsin. En dan zit ik ook weer op de fiets, reizend door haar landschap.

De Sangha is bijeen, technologisch ondersteund om in deze pandemie samen te kunnen zijn. In retreat.

En dan zit ik, een nacht later, in mijn serre aan de gracht. Via YouTube ben ik bij Tsoknyi Rinpoche, en doe een ‘dropping meditatie’. Gewoon zoals elke morgen.

Nu samen met De Geliefde. Alles is mogelijk.

Tsoknyi Rinpoche

Geef een reactie