DE KONING GAAT DOOD

Please Go, That Day en Sound of the Screaming Day waren de eerste succesvolle Nederbeat singeltjes. Niet lang daarna ging de bandnaam van meervoud naar enkelvoud en deed de flamboyante zanger met eeuwige zonnebril zijn entree. De creatieve spil achter de band uit Den Haag was echter de gitarist/zanger. Hij schreef de meeste nummers en als het erop aan kwam was hij de baas.

En nu is hij ernstig ziek en stopt de band na 50 jaar samen spelen.

Want doorgaan zonder één van hen is geen optie.

Het is afscheid nemen van de meest iconische band in de Nederlandse popmuziek.

Gelukkig is er een waardige opvolger.

‘Elke krisis is een voedingsbodem voor goeie muziek, dat is het perspectief’, zegt de

gitarist/zanger van een veel jongere Haagse band als reactie. Hij is de opvallende schoonzoon van de flamboyante zanger en vertelt over hun nieuwe nummer Wild Hearts. Net als hun vorige hit Soldier On is het een reactie op deze coronatijd.

Vanuit de oerkrochten van zijn binnenste perst de meesterlijke zanger van deze band de zinnen naar buiten, van een intensiteit en overgave dat je de adem beneemt. Hij eindigt met zijn handen tegen elkaar, zijn hart ligt op straat.

And the time is now

No more time than this

To save our paradise lost

As we stare into the abyss

From your mother’s arms

To your walking stick

Freedom for your thoughts

No more politic

Geef een reactie