KEK

Samen met 6.299.999 anderen naar de zoveelste persconferentie gekeken. Meteen daarna begon het bashen weer, het beter weten, het onrust en verwarring zaaien. Steeds dezelfde gezichten, steeds dezelfde verontwaardiging, ik ben er helemaal klaar mee. Ooit zal die prik wel mijn kant op komen. En ondertussen kijk ik naar veel boeiender zaken. Want er gebeurt veel meer dan alleen maar corona, corona, corona. Zeker op wetenschappelijk gebied.

Zo gingen in 2020 de eerste commerciële astronauten de ruimte in, ontdekte men een zwart gat dichter bij de aarde dan ooit, werden er grondstoffen gemijnd op 2 astroïden, en even dacht men zelfs dat er leven was gevonden op Venus. Ook vond er een waanzinnige ontdekking plaats op DNA-gebied. Je zal maar lijden aan een van de 3.000 erfelijke ziektes die ontstaan door 1 kleine fout in het DNA. En horen dat dat eiwit er nu dus uitgeknipt kan worden. En hoe eiwitten precies zijn opgebouwd, dat weten ze sinds kort ook voor 90%. Nog aanschouwelijker is dat je inmiddels een stukje vlees kan eten van een nog levende kip. Gewoon, labvlees. Misschien is het einde van de bio industrie eindelijk in zicht, maar niemand die je erover hoort.

En dan die archeologische vondst in Peru. Daar vond men de restanten van een graf met allerlei jagersattributen erin. Laat die jager nou een vrouw zijn geweest. Geen zaden en vruchten plukken, geen zorg voor een baby, gewoon lekker over de grasvelden rennen met een zwaard in je handen. In een kek pakje. Hoezo die grote verbazing?

Geef een antwoord