Nederland

Ik heb nog geen twee pagina’s VK gelezen, of ik weet wat er vandaag in de blog zal staan. Aboutaleb speelt de hoofdrol bij Paulien Cornelisse en ik moet hartelijk lachen. Ik sla de pagina om en Sitalsing veegt de vloer aan met Rutte. Nee, waarom zouden we naar achtergronden vragen. De geesteswetenschappen zijn geen favoriet voor de VVD.

En de dag is nog maar een uur oud.

Een op school gepest en mishandeld kind komt langs, met de moeder. Een relatief simpel EMDR traject zou verlichting bieden. De jeugdzorg is echter uitgekleed, bij de gemeente ondergebracht en kreunt in zijn voegen. Het lukt mij zelden een voet tussen de deur te krijgen, zelfs als collega. Het kind moet wachten. Tot wanneer? Tot het depressief is of een agressief vechtersbaasje, die op relletjes afgaat? En dan ingerekend wordt en de cel in verdwijnt. Welke winst is er dan geboekt?

Een vrouw slikt 25 jaar antidepressiva en wil afbouwen. Dit kan alleen in zeer kleine stappen dus kleine doses. Van 5 milligram en minder. Anders treden er onthoudingsverschijnselen op en is terugval een reeel gevaar. Maar de kleine tabletten zijn amper verkrijgbaar en worden, tot mijn verbijstering, niet door de verzekering vergoed. De enige apotheker die kleine tabletten maakt, De Regenboog in Bavel, blijkt bovendien geboycot te worden door de verzekeraars. Liever betalen voor middelen dan mensen helpen om van die ‘troep’ af te komen. Middelen die ook nog heftige bijwerkingen hebben, bovendien. Wat voor beleid is dit?

De NRC kopt met de gebrekkige samenwerking tussen de nationale politie en de internationale. ‘M’ staat er bol. Om nog niet te reppen van het datalek bij de GGD.

En de treurige ranglijst wat betreft Europese aantallen vaccinaties. Alleen Bulgarije doet t trager. Ach jee, Nederland.

Een gedupeerde caféhoudster heeft een geweldig idee: stel alle lege cafe’s aan als priklocatie en geef de bartenders een spoedcursus injecteren. Vaccineren in je favoriete kroeg. Met een biertje toe. Wie wil dat niet.

Dat is ook Nederland.

Angela Merkel in Davos. En dat is Duitsland.

Geef een reactie