LEKKER PÛH

Corona, dat was toch de aanleiding voor deze blogs? Maar de afgelopen weken was het voor mijn gevoel vooral Amerika, Amerika. Wat is dat toch, die aantrekkingskracht? Terwijl er naast onze deur deze week dingen gebeuren die misschien veel belangrijker zijn voor onze toekomst. Na 15 jaar vertrekt bondskanselier Angela Merkel. Betrouwbare en rotsvaste pilaar in Europa. Ik moest notabene googelen om de naam van haar opvolger te vinden. Hij heet Armin Laschet.

En dan de arrestatie van de Russische oppositieleider Navalny. In M het verhaal over de video, die op datzelfde moment viraal ging over een buitenhuis van Vladimir Poetin. Betaald met belastinggeld, 1 miljard euro waard, met een amfitheater, een ondergrondse ijshockeybaan, een aquadisco. De 29 miljoen Russen, die deze video inmiddels gezien hebben, dachten voor het zien ervan nog dat iedere oligarch corrupt is, maar Poetin niet. Morgen komen er demonstraties in 50 Russische steden. Als er ooit een moment was, dat het er in Rusland om gaat spannen, dan is het nu. Maar onze ogen zijn massaal gericht op Amerika, Amerika.

Ondertussen komt de avondklok eraan. En dacht ik dat er in ons kleine dorp helemaal niets gebeurde op coronavlak. Niets blijkt minder waar. De eerste coronadode in Blije is een feit, een vrouw van 93 jaar oud. Of zij aanwezig was op de plek van de besmetting -een tentje met oliebollen en bier waar zeker 20 mensen corona kregen- is de vraag. Goed nieuws is er ook. De LC bericht dat vanaf eind volgende week de vaccinatie start van zelfstandig thuiswonende ouderen in Friesland.

Geef een antwoord