Geen nieuws

Ik kan het bewuste artikel niet terug vinden maar ik meen vanmorgen een interview met een coach gelezen te hebben die iedereen aanraadt geen nieuws te volgen. De televisie uit of liever nog, weg. ermee. Mobiel idem.
Bepleit de schrijver van ‘De meeste mensen deugen’ ook niet zo iets? Je wordt er een gelukkiger en beter, schijnt, mens van.
Hoe graag zou ik me voor het nieuws willen afsluiten. Niets horen van

de inauguratie in de VS, morgen.. Althans geen slecht nieuws. Geen bespiegelingen meer over ‘de affaire’. Niet weten of het nou wel of niet goed is dat het kabinet is opgestapt. Niet lezen dat het hoogtepunt van de pandemie pas in maart verwacht wordt. Dat we feitelijk kiezen tussen de avondklok of allemaal afzien van bezoek. Geen nieuwe afspraken plannen, de komende twee weken. Maar achter de voordeur neuzen gaat te ver, de avondklok is makkelijker te controleren. Dat vind ik eigenlijk het meest zinnige nieuws dat me vandaag, tegen beter weten in, bereikt.
Ik trek me terug achter een andere deur. Van t atelier. Ijskoud en in mijn oude kloffie, blijf ik er de hele dag. En maak veel nieuws. Heerlijk.

 

Geef een reactie