Licht in de tunnel

Het is vandaag Blue Monday. Weer zo’n door de commercie bedacht flauwekul verhaal. Het zou gaan om een wetenschappelijk verantwoorde formule uit 2005 waaruit blijkt dat de meeste mensen zich op de laatste maandag van januari neerslachtig of weemoedig voelen. Het uitvoeren van goede voornemens is alweer mislukt, de vakanties zijn nog ver weg. Volgens kritiek was het bericht afkomstig van een PR-bureau in opdracht van een reisbureau. Hoe dan ook, ik merkte er helemaal niks van, van Blue Monday. Het was alom een vrolijke dag.

‘Ik voel hem wel even, maar het is geen bevalling’. En: ‘Ik wil graag 102 worden’. (101-jarige vrouw die haar eerste vaccinatieprik krijgt.)

‘Jullie prestatie is net zo groot’. (Voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elfsteden tijdens de onverwachte huldiging in M van 3 vrouwen die ooit de Tocht der tochten wonnen, maar er nooit erkenning voor kregen.)

‘Er gaat een streep door alle schulden die de gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire bij de overheid hebben. Ik doe een beroep op private partijen om hetzelfde te doen’. (Staatssecretaris Alexandra van Huffelen in het NOS-journaal.)

‘Niet zeuren, gewoon doen’. (Lilianne Ploumen, de nieuwe lijsttrekker van de PvdA.)

‘Ik moet steeds denken aan het boek Licht in de tunnel van Marc de Hond. Die wachtte niet op het licht aan het einde, maar maakte er ook ín de tunnel het beste van. Dat moeten wij ook proberen’. (IC-verpleegkundige Joep in zijn wekelijks verslag in de LC vanuit het ziekenhuis in Heerenveen).

Geef een reactie