Beste Mark Rutte, wilt u ons niet langer over het hoofd zien?*

Opnieuw komt er stoom uit de krant. Sitalsing gaat nog even door. De geliefde is ook goed op stoom. Kan de R naam al geruime tijd niet horen of t is goed voor een uur lang hitte. Wel prettig in deze bijna winterse tijden.

De zachte val van R 3 kan de gedupeerden niet echt imponeren. Wel dat ze nu opnieuw door de belastingdienst achtervolgd worden wegens de financiële pleister. Kan dat nou, voor deze ene keer, niet anders geregeld worden?

Als ik lees over ’het ’opschuiven in denken’, het geschuif en gekonkel komt het beeld van Asscher op als schrijnend contrast, haast. Geïnterviewd in een praatprogramma waar hij in de beklaagdenbank zit. Een gebroken man, een mens van vlees en bloed met schrik en spijt. Een mens kortom.

Rutte komt ongetwijfeld ergens weer boven drijven, als hij al onder gaat. Maar Asscher? Waarom is t zo dat iemand die meer ‘mens’ is en fouten maakt, door het publiek uiteindelijk toch harder aangepakt wordt dan gelikte (stem) rekenmachines?

Angeline, 2012 ‘Licht’

* citaat uit een brief van alleenstaande ouder, Opinie VK