12-1-21

De post wordt tegenwoordig kennelijk s nachts bezorgd en zo belandt de nieuwste ‘vlop’ van het andere Damesmeisje vanmorgen vroeg op mijn ontbijtkrant. Bovenop de pagina met overlijdensberichten. Op de kop van Joop Mulder, de geestelijke vader van Oerol. Vorig jaar nog bezocht hij ons in de Knaus om te praten over een project.

Hoe kan het zo zijn? Toeval? Ik hoor het andere meisje al zeggen: “toeval bestaat niet”.

Kijk eens naar de datum van vandaag. Is die niet prachtig? Symmetrie in getallen fascineert me. Evenwicht in de cijfers geeft evenwicht in het gemoed. En niet alleen evenwicht. Ook hoop, creativiteit en vertrouwen in de vele mogelijkheden. Met een mooie datum als vandaag kan er van alles gebeuren.

Dat doet het ook.

Met het grote pakket van de lieve vriendin van het westelijke eiland onder de arm betreed ik mijn atelier. Haar opzet, die ik nu pas in volle glorie kan zien, vertoont grote gelijkenis met mijn schilderij over dezelfde jaren van onze jeugd. Een plattegrond van Slotervaart. Toeval?

Op deze mooie getalsdag is niets toeval.lig. Ook niet dat we hoogstwaarschijnlijk met een avondklok moeten gaan leven.