EAGLES NEST

Het chaletje ligt op een bergtopje in de uitlopers van de Himalaya, met besneeuwde bergen in de verte. Vlakbij ligt een prachtig authentiek hotel, Eagles Nest. Een rotsig pad loopt glooiend naar een kleine tempel en een teashop, uitvalsbasis voor trekkings hogerop de bergen in. Verder naar beneden leidt het pad via een klein dorpje naar Mc Leod Ganj. Dit altijd drukke stadje is bekend door zijn belangrijkste inwoner: de Dalai Lama. De bevolking is daardoor gemêleerd: gevluchte Tibetanen, Indiërs en veel toeristen en gelukszoekers.

Vanochtend kreeg ik een email uit Mc Leod. ‘There is something very important that we would like to share with you about our hill. We could not say anything to our friend because of her health and we will be able to tell her only when we know she is strong again. Eagles Nest, the hotel next to her house, has been sold to a wealthy company from Delhi and the actual hotel has been demolished. They are now building a brand new five stars hotel. Three other new buildings are coming up too on the same property. Big changes around! I know perfectly well that our friend will hate it… At the moment it is a huge construction site all around, and even right in front of her garden!!! Honestly we did not have the courage to talk to her”.

Ontheemd in Nederland en nu ook nog je vertrouwde plek in India naar de knoppen. Het beeld van de muren rondom Jericho dringt zich op. Welke krachten werken hier samen?