EYEOPENER

Eyeopener heet het blad, met als ondertitel de grote ontsnapping. Ik kwam het vanochtend tegen op onze leesstapel. Ene Jaap Dieleman is de schrijver. Hij is bekeerd tot Jezus en naast het uitdragen van de boodschap over Gods liefde ging hij ook anderen helpen. Hij maakt ons graag deelgenoot van alle activiteiten.

So far, so good. Maar nu komt het! Na een onschuldig beginartikel over Bijbelprofetieën volgt een artikel van heel andere strekking. ‘De wereld zoals wij die kennen, wordt structureel verwoest en in een economische chaos gestort’. Het gaat over het opkloppen van de corona-angst en slachtoffer-aantallen, over de lockdown die ons door de strot wordt geduwd. Het is geen pandemie, néé, het is een plandemie, ‘een duivels plan van de Deep State, de Elite die dit script lang geleden heeft geschreven en nu ten uitvoer brengt, om vanuit de chaos die ontstaat de nieuwe wereldorde te kunnen lanceren. Elke arts, wetenschapper, journalist, politicus of nieuwszender die iets anders zegt dan de agenda van deze machthebbers wordt als brenger van ‘fake-news’ verwijderd van YouTube, Twitter, Facebook, etc., terwijl de mainstream media ronduit liegt over de echte feiten rondom het coronavirus’. Het is kortom, een complot uit de hel.

Daar ligt, open en bloot op ons salontafeltje, de complottheorie waar we de laatste tijd zoveel over horen. Hoe komt zoiets in onze brievenbus? Dan blijkt dat het blad huis aan huis is verspreid in de vier noordelijke provincies, naar 737.000 brievenbussen. Mogelijk gemaakt door sponsoring via ontzagwekkendnieuws.nl.

Er is nog € 670.000 nodig voor de rest van Nederland. Met € 15 voor liefst 100 brievenbussen sponsor je vergif, onschuldig verpakt in een kerkblaadje. Een eyeopener, absoluut.