Stormachtig, Zeeland

De diverse telefoons geven waarschuwingen. Code geel en oranje. Er blijken hier nog andere gevaren te heersen als COVID 19. ‘Ga niet naar het evenement’, zegt de mijne. Het evenement blijkt de storm zelf te zijn.

Het begint al een beetje stormachtig binnenshuis. De hond durft de trap niet meer af. Of beter gezegd: beide trappen die van ons appartement naar de hoofdwoning en tuin leiden. In alle vroegte smeek ik, verleid ik, probeer ik te tillen. Niets helpt. Marie blijft bibberend in een hoekje zitten. Er moet een sterke huisgenoot uit bed komen om haar de trap af te dragen. Ze geeft zich aan hem over en de huisgenoot gaat weer terug naar bed. De ritmes hier in huis verschillen nogal, de intenties niet, gelukkig.

Opgewekt stappen Marie en ik de storm in. De Beauforts zullen in de loop van het volgende etmaal alleen maar toenemen. Buitenshuis.