DOWN THE ROAD 2

Temidden van de sneeuw en bossen in Finland mogen de zes downies twee dagen alleen wonen. De tortelduifjes Lisa en Kevin krijgen zelfs hun eigen woninkje. Een beetje onzeker stappen ze door de voordeur naar binnen. Die avond willen ze uit eten. Telefonisch reserveren lukt niet, want ze spreken geen Fins. Vastberaden stappen ze naar de buren. De buurman snapt het probleem en belt het restaurant. ‘Gij zijt een natuurtalentje’, zegt Lisa trots tegen Kevin. De volgende dag vertelt Kevin tijdens het ontbijt dat ze een eigen gezinnetje gaan beginnen. ‘Samen koken, samen weggaan, samen TV-kijken’, zegt Lisa. Kevin vertelt hoe ze de bedden tegen elkaar schoven. ‘Ik kreeg het er warm van. Maar zonder seks zou ik hier niet zitten, dan zat ik nog in de bloemkool’.

In het andere huis maakt Héleentje het ondertussen uit met Martijn. Ze klaagt bij Lore dat Martijn steeds wil knuffelen. Die slaat haar arm om Héleentjes schouders en zegt: ‘Vrouwen komen van Venus, mannen komen van Mars. Je kan beter verliefd zijn op jezelf. Als je tegen je spiegelbeeld zegt: Ik zie u graag, dan zegt de spiegel hetzelfde terug’. Gierend van de lach laat Héleentje zich achterover vallen op het bed.

Zó hartverwarmend, zó lief. Maar of het klopt met de dagelijkse werkelijkheid? Dan richt de camera zich op Lisa die staat af te wassen. Kevin ligt lui op de bank uit te buiken. ‘Wilt gij de vuilnisbak buiten zetten?’, vraagt Lisa.