TOO SHORT

Het andere Damesmeisje had het van de week over de hoopvolle benoeming van Janet Yellen tot eerste vrouwelijke minister van Financiën in het nieuwe kabinet van Biden. En hoe belangrijk het is dat deze vrouw van 74 kan dienen als nieuw rolmodel voor vrouwen.

Maar wist het andere Damesmeisje ook, dat Trump haar een paar jaar geleden niet had herbenoemd als hoofd van de Fed? De reden voor ontslag lag zeer voor de hand. ‘She was too short’, was het argument van Trump.

Na de benoeming van Yellen stegen de beurzen in Amerika tot recordhoogte. Dat was aanleiding voor Trump om kort voor de pers te verschijnen om zijn team te feliciteren met ‘de inspanningen om de Dow Jones op 30.000 te krijgen’. Toen journalisten vragen wilden stellen, was hij al vertrokken.

Hij wilde natuurlijk niet horen hoe het werkelijk zat. Dat dat klein vrouwtje de werkelijke oorzaak was van de stijging van de blije beurzen.

We kunnen tevreden zijn. America will rejoin Paris en de financiële wereld ligt in handen van een wijze, oudere vrouw. Haar lengte mag geen naam hebben. Yellen is 1.60 meter. Dat is het andere Damesmeisje ook. En haar vertrouw ik mijn leven toe.