BUSTEHOUDER

Wat is dat toch met lingeriezaken? Dat leuke zaakje in Leeuwarden, met die deskundige vrouwen, stopte vorig jaar. Die in Dokkum ging een paar jaar geleden failliet. En die in Stiens sloot onlangs vanwege corona. Wie kan me nu vakkundig adviseren als het gaat om het instoppen van mijn borsten? Ten einde raad loop ik een kledingzaak in Dokkum binnen. ‘Hier in de buurt is helemaal niets’, zegt de resolute verkoopster, ‘in Burgum moet je zijn’.

Het is rustig weer met een mild zonnetje, het is een feest om door het weidse groene Friese land te rijden. Totdat ik terecht kom in Veenwouden. Daar zijn ze al maanden met wegwerkzaamheden bezig. Het stikt er van de tegenstrijdige verkeersborden. De Tomtom probeert te helpen, maar loopt ook vast.

Wat is dat toch met dat Friese wegonderhoud vraag ik me af als ik eindelijk Burgum bereik. Want ook hier hebben ze de boel opgebroken en kijken ze niet op een verkeersbord meer of minder. Elke mogelijke route loopt vast op mannen met oranje hesjes. Dan maar te voet. Na wat heen en weer geloop in een desolaat winkelgebied vind ik eindelijk wat ik zoek. In de lingeriewinkel blijkt dat geen enkele van mijn oude bh’s nog doet waar ze voor bedoeld zijn. Blijken mijn borsten ook nog veranderd. Waar is de tijd toen we bh-loos door ’t leven gingen?