SWARTE PYT

Moeder natuur greep in, we moesten eindelijk gaan luisteren. De eerste coronagolf was nog niet voorbij en iedereen haalde opgelucht adem en ging over tot de orde van de dag. Met het aanzwellen van de tweede golf begonnen ook de gesprekken weer over de kansen en mogelijkheden. Tegen mijn natuurlijke habitat in geloofde ik er niets meer van. Van optimist naar pessimist, een rare gewaarwording.

Maar deze week zie ik lichtpuntjes. In de VS is de invloed van het virus op de verkiezingen onmiskenbaar. Had Trump wel verloren als ie de pandemie niet had ontkend? En aan het werk was gegaan in plaats van voortdurend op de golfbaan te staan?

In Nederland maakt de VVD een onverwachte draai naar links. En bestaat de kans dat de Grote Vuurwerkshow tot een halt wordt geroepen. Al die verspilde miljoenen! Geef de minderbedeelden een mooi Oud en Nieuw, zou ik zeggen. En de Sinterklaasintochten gaan ook al niet door. Corona biedt ruimte om het feest anders te organiseren. Neem meteen die Piet mee in de verandering, zijn we daar ook eindelijk vanaf.

Tot mijn grote verrassing loopt Friesland hierbij voorop. Zo las ik in de LC dat in Bolsward vanaf dit jaar gemaskerde supermannen, gehuld in de geel-zwarte stadskleuren, de nieuwe hulpen zijn van Sinterklaas. In Grou volgt Aldemar Swarte Pyt op als nieuwe kompaan van Sint. Swarte Pyt zelf is op wereldreis gestuurd. Geen blokkeerfries in de buurt om de stemming in het Sint Piterkomitee tegen te houden.