DE NEUS

De echte naam van De Neus is Buster. Hij is de kat van buren verderop, maar het liefst houdt ie zich op in onze tuin. Zitten we buiten, De Neus ligt ergens achter ons in de border. Of het nu half 5 in de ochtend is of half 9, De Neus staat voor de deur. Onze kat Tashi is een goed vriendinnetje, maar de Gewone Jongen is zijn grote vriend. Die zorgt trouw voor eten en drinken en let op zijn welzijn. Laatst hoorden we van die buren dat hun katten ’s nachts nooit binnen mogen komen. ‘Ook niet als het vriest?’, vroeg ik ongelovig. Ook niet als het vriest. De Neus kiest dan zijn domicilie onder het dak van onze half vergane carport. Maar het liefst zou hij dus bij ons wonen. Schuw loopt hij naar binnen, en rent dan weer snel naar buiten. Om vervolgens weer heel graag naar binnen te willen. Sinds we weten dat ie ’s nachts buiten moet blijven is De Neus onderwerp van discussie. Het is onze kat niet, we kunnen hem toch niet inlijven? Brokjes geven is eigenlijk al een stap te ver. Toch gaat de keukendeur steeds meer op een kier. De Neus wordt steeds minder bang. Gisteravond waagde hij de stap, kwam de TV-kamer binnen en ging tussen ons in liggen. Ooit zo’n tevreden kat gezien?