NU

Soms dwingt het leven je om een wijze les écht te doorleven. Jezelf overgeven aan het nu is er zo eentje. Twee uitspraken van Eckhard Tolle hielpen ontzettend, toen ik door een hielbeenbreuk maandenlang niet mocht lopen. ‘Zorgen en angsten wijzen op een teveel aan toekomst en te weinig aanwezigheid in het nu’. ‘Verdriet, stress, wrok wijzen op een teveel aan verleden’. Huub van der Lubbe bezingt in Later is nu dezelfde levensles op geheel eigen wijze:

Waar wil je toch op wachten?

Tot je wat zeker weet?

Alsof dat bestaat en zekerheid geeft.

Is niet elke seconde een mogelijk uur U?

Waarom nog wachten?

Waarom niet nu?

Later bestaat niet, je weet hoe dat gaat

Later dat gaat niet, later is te laat.

Is niet elke seconde een mogelijk uur U?

Later bestaat niet.

Later is nu.

Mooi en toepasselijk voor deze onzekere coronatijd, lijkt mij. De Gewone Jongen zit zoals gewoonlijk op een ander level. Hij zit naast me de krant te lezen en moet ontzettend lachen om een cartoon. Zo kan je het natuurlijk ook bekijken.