Monopolie Amsterdam

Vannacht staat mijn bed in een Zuid Limburgs kasteel. Marie ligt op mijn jas naast me. Morgen lopen we naar de St. Servaas brug in Maastricht en pikken daar het Pieterpad op.

Een ongekend uitje in Coronatijd. De cafe/restaurants in heel Nederland dicht en wij dineren tot ver na 11u. Een gouden tijd voor hotels. Zeker de grotere ketens. We maken er dankbaar gebruik van.

Het busje, voor het kasteel geparkeerd lijkt me wat beteuterd aan te kijken. Hier is ook een bed, en morgenochtend een kopje koffie!  In het keukentje staat een aantrekkelijk pakketje. Bijzondere biertjes met bijpassende kaasjes. Voor bij de terugkeer. Een cadeautje van de mensen van het bijzondere biercafe. Er vloeien tranen , vanmiddag, bij de overhandiging. Komen ze deze lockdown dreun te boven? Het is niet mijn vak maar ik denk met ze mee over alternatieven. Een zaadje lijkt levensvatbaar.

Ik heb een monopolie spel gevoel. Voorzichtige spelers zag ik vaker aan t kortste eind trekken. De Leidseplein opkopers aan de andere kant.

Laat dat ditmaal niet opgaan, alsjeblieft?