Wassen neus

Ik heb mijn notitieboekje maar weer tevoorschijn gehaald. Vol met krantenknipsels en aantekeningen. Verzameld materiaal voor de blog over de eerste COVID-19 golf. Van begin maart tot begin juni hield ik immers een dagelijkse blog bij, 101 afleveringen. Ik meende het te kunnen opbergen.

De dag begint met de kranten en een loopje VP waar de yogalessen weer volop aan de gang zijn.

‘S middags een rondje Jordaan. In de plensregen lopen we door de Hazenstraat. Ach, ooit bekend terrein. Café Sarein  is er nog.  De smalle straat vol shoppende stelletjes. In elke winkel is er het weifelende moment en een snelle blik op andere bezoekers. Kapje op de neus of niet?  

We bezoeken galeries waar de Unseen foto’s hangen. Bij de Zwitserse Bildhalle gaat de kap op de kin. Japanse foto’s met sake. We spreken de fotograaf. Het blijkt een Terschellinger. Gefascineerd door de Indische geschiedenis van zijn ouders en de Japanse overheerser. Geen wassen neus.

Voldaan keren we huiswaarts. Het fotoboek onder mijn arm geklemd.

Thuis lees ik de laatste kranten. Het grappigste nieuws? Madame Tussauds zet Trump met zijn wassen neus in quarantaine.

Verstuurd vanaf mijn iPad